El consell d'administració de CaixaBank va aprovar ahir el nomenament de Jordi Gual com a nou president no executiu, en substitució d'Isidre Fainé, i la incorporació de la directiva Koro Usarraga i de l'expresident de la Borsa de Barcelona José Serna com a nous consellers.

El màxim òrgan de govern de CaixaBank va acceptar ahir a la tarda la renúncia del manresà Isidre Fainé com a conseller i president del banc català, que mantindrà Gonzalo Gortázar com a primer executiu, des de la seva posició de conseller delegat.

Fainé romandrà, com fins ara, com a president de la Fundació Bancària La Caixa i de CriteriaCaixa, accionista de control de CaixaBank, i "ampliarà la seva dedicació al capdavant de les dues entitats", segons va informar el grup català en un comunicat. Fainé tenia de termini fins ahir, dia 30, per elegir si seguia presidint la Fundació Bancària o CaixaBank, ja que la nova llei de caixes d'estalvis i fundacions bancàries estableix la incompatibilitat entre els dos càrrecs. Isidre Fainé, que el proper 10 de juliol complirà 74 anys, ha impulsat durant la seva etapa al capdavant de La Caixa la bancarització de l'entitat, consolidant el desplegament de la xarxa comercial, el seu creixement orgànic i la internacionalització.