El comerç manresà confia que la campanya de rebaixes que comença avui evidenciï que la recuperació econòmica ja és un fet. Segons la previsió de la UBIC, aquestes properes setmanes hi pot haver un increment superior al 3% en les vendes respecte de la campanya de rebaixes d'estiu de l'any passat, segons explica el president de l'entitat, Jaume Pont.

"Es preveu moviment, perquè l'economia ha començat a canviar", diu Pont, per a qui el canvi de dinàmica ja s'està notant tant en l'activitat als restaurants com en les dades com les de l'atur registrat, que ha començat a revertir de manera consistent la seva tendència. "Hi comença a haver ganes de gastar. Es nota que la gent vol comprar, encara que sigui amb despeses petites. Però si en els darrers anys hi ha hagut molta contenció, sobretot en les rebaixes, i s'han fet compres molt racionals, ara ja es detecten altra vegada compres més impulsives", afirma Jaume Pont.

"Ara el que caldria és que les empreses que puguin permetre-s'ho, sense perdre competitivitat incrementin els sous", opina Pont. Un increment salarial que donaria l'impuls definitiu a un augment de l'activitat comercial que, a Manresa, diu el president de la UBIC, "s'està notant des de fa un any i escaig".

El 2015 ja es va tancar amb vendes, en el comerç manresà, d'entre el 2% i el 3% superiors a les del 2014. "Hi va continuar havent alts i baixos, però els baixos ja no eren tan baixos com un temps abans. Ara ja hi ha un increment petit, però consolidat, i tot fa pensar que aquest augment serà enguany més alt", diu Jaume Pont.

En el conjunt català, la previsió per a la campanya (que extraoficialment ja ha començat en molts sectors) és igualment positiva. El tèxtil, que és el gran protagonista de les rebaixes, preveu incrementar la seva facturació entre el 5 i 6% respecte de la campanya de l'any passat, segons dades per a tot l'estat de l'Associació de Comerç Tèxtil i Complements (Acotex) i de la Confederació Espanyola de Comerç (CEC). Els sectors més beneficiats d'aquest esperat repunt de les vendes seran el tèxtil, l'equipament de la llar -fonamentalment electrodomèstics i mobles- i noves tecnologies.