La Comissió Europea (CE) va renovar aquesta setmana per un termini de 18 mesos el permís per a l'ús del glifosat, una substància present en herbicides que, segons l'Agència internacional d'Investigació sobre el Càncer, és un possible cancerigen. L'autorització es va acordar "després del fracàs dels estats membres d'assumir la seva responsabilitat" en aquest àmbit, i es prolongarà fins que l'Agència Europea de Químics emeti la seva opinió, va dir la CE en un comunicat.

"La CE ha ampliat l'aprovació del glifosat per un període limitat de temps, fins a final del 2017 com a molt tard. A final del 2017 s'espera una opinió addicional sobre les propietats de la substància activa per part de l'Agència Europea de Químics", va precisar la CE. Va afegir que aquesta opinió es tindrà en compte a l'hora de decidir els següents passos a fer.

L'Executiu comunitari va proposar també restringir les condicions d'ús del glifosat a la UE, va explicar la CE.

Entre aquestes, s'hi inclou la prohibició del coformulant (principi no actiu en pesticides) PAO-taloamina; minimitzar l'ús de la substància en parcs públics, terrenys d'esbarjo de nens i jardins; i reforçar l'escrutini de l'ús de glifosat abans de les collites.