Amb un increment del 6,4%, el Moianès va ser la comarca on més va augmentar el total de centres de cotització el 2015 respecte del 2014, segons l'"Informe Territorial de la província de Barcelona 2016". Amb tot, aquesta és la comarca amb menys comptes de cotització (418 empreses, el 0,2% sobre el total de la província).

Segons l'estudi, el 2015 s'ha caracteritzat per un creixement del teixit empresarial a pràcticament tots els sectors de totes les comarques, fet que no succeïa des de l'inici de la crisi. Les empreses del sector terciari han augmentat a totes les comarques, un creixement que ha oscil·lat entre l'1,2% del Bages al 6,2% del Moianès. Al Berguedà han crescut el 2,4%, mentre que a l'Anoia ho van fer el 4,1%. Les empreses de serveis han estat les que més han contribuït al creixement del teixit empresarial a les comarques per la seva importància en l'estructura empresarial, destaca l'informe.

També ha crescut el teixit d'empreses industrials, excepte, entre altres comarques, al Berguedà, on va disminuir un notable 5,1%. El creixement més significatiu del nombre d'empreses industrials va tenir lloc al Moianès (16,1%), a molta distància del segon més alt, que es va registrar a l'Osona (4,5%). Al Bages, el guany va ser del 2,9%, i a l'Anoia, de l'1,9%. També han crescut per segon any consecutiu el nombre d'empreses del sector de la construcció, i a més ha estat el sector que més ha crescut entre les comarques barcelonines, a excepció, entre d'altres, de l'Anoia (-1,7%) i el Moianès (-2,4%). Al Bages, el creixement també va ser significatiu, del 4%, molt similar al del Berguedà, el 3,9%.

La dimensió mitjana de les empreses ha crescut lleugerament a gairebé totes les comarques, destaca l'informe de la Diputació i la Cambra de Barcelona, una evolució que dóna xifres dispars, com els 11,8 treballadors per empresa al Barcelonès i els 5,6 al Berguedà. La dimensió mitjana al conjunt de la província ha augmentat lleugerament dels 10,2 als 10,4 treballadors per empresa. Al Bages es va situar en els 9, en els 7,2 a l'Anoia i els 5,9 del Moianès.