CaixaBank va ser distingit anit per la publicació britànica Euromoney com la Millor Banca Responsable d'Europa 2016 (Best Bank for CSR in Western Europe) pel seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic de les persones i el territori, segons recull la decisió de la publicació especialitzada. És la primera vegada que CaixaBank, entitat presidida des de la setmana passada per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar, aconsegueix aquest premi, després d'haver aconseguit el reconeixement de la revista financera com a Best Bank in Spain en les edicions 2012, 2013 i 2015. El guardó es va lliurar anit en una gala celebrada a Londres, a la qual van assistir entitats financeres d'arreu del món.

Euromoney ha valorat la gestió de CaixaBank orientada al desenvolupament socioeconòmic de les persones i el territori i basada en una actuació responsable i eficient econòmicament. Gortázar va dir que el premi reconeix "el compromís de l'entitat amb la inclusió financera", i va afegir que "CaixaBank, amb la seva àmplia xarxa d'oficines i la seva tecnologia, facilita aquesta inclusió financera a la majoria de la població, també de persones amb dificultats físiques o cognitives". CaixaBank, entitat financera líder al conjunt de l'estat per quota de mercat, està present al 93% dels municipis de més de 5.000 habitants.

El president de la Fundació Bancària la Caixa, el manresà Isidre Fainé, va valorar positivament aquest reconeixement, i va recordar que "el fort compromís social del Grup La Caixa és un tret d'identitat únic, irrenunciable i molt difícil d'imitar". En aquest sentit, va recordar que l'Obra Social La Caixa disposa anualment d'un pressupost de 500 milions d'euros i que CaixaBank, amb el suport de l'Obra Social La Caixa, ofereix més de 33.000 habitatges de lloguer social a Espanya.

Un altre eix d'actuació com a banca responsable, van destacar fonts de l'entitat, és l'activitat desenvolupada per MicroBank, filial 100% de CaixaBank que va concedir 121.000 microcrèdits el 2015 per valor de 588 milions d'euros. L'entitat va recordar que amb la seva activitat ha contribuït des del 2007 a la generació de més de 155.000 llocs de treball i s'ha convertit "en un referent europeu en microfinances, destinades a una part de la població amb les necessitats financeres no cobertes pels serveis bancaris habituals".

Euromoney també va escollir, el mes de febrer passat, CaixaBank com l'entitat amb millor banca privada d'Espanya en els Private Banking Survey 2016. L'elecció era el resultat de les enquestes dutes a terme a entitats de tot el món, gestors d'alts patrimonis i family offices, que van identificar les que consideraven millors entitats de banca privada per la qualitat dels seus serveis i el seu model de negoci. CaixaBank també va ser escollida, per segon any consecutiu, Best Bank in Spain 2016 per la revista nord-americana Global Finance. L'entitat també ha obtingut reconeixement per la seva política de RSC per la publicació britànica Global Banking & Finance Review Awards, que va premiar CaixaBank com el Best CSR Bank in Spain 2016, a més de reconèixer la seva innovació i guardonar-la amb el premi Most Innovative Retail Bank in Spain 2016. A més, CaixaBank va obtenir el reconeixement com a millor banc del món en serveis de banca mòbil per Forrester Research.