Denso preveu assolir els 400 milions d'euros en vendes el 2020

Carles Puigdemont va presidir ahir la celebració dels 25 anys de la planta bagenca

09.07.2016 | 07:13
Carles Puigdemont i el conseller Jordi Baiget durant la visita a l´interior de les instal·lacions de Denso

La planta de Sant Fruitós de la multinacional japonesa Denso preveu que l'any 2020 les seves vendes arribin als 400 milions d'euros. Quant a personal, el repte és aconseguir arribar al miler d'empleats al 2025. Així ho va avançar ahir el president de la planta de Sant Fruitós, el manresà Josep Manel Giménez, durant la celebració dels 25 anys de la implantació al Bages de la multinacional, acte que va ser presidit pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont. Ambdós objectius són fruit del pla d'expansió que està afrontant la companyia des de l'any passat, i que preveu la inversió de 60 milions d'euros fins al 2019, tal com ja va avançar l'empresa el maig de l'any passat.

La celebració d'ahir al matí va tenir la presència, a banda de Puigdemont, del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, la cònsol general adjunta del consolat japonès de Barcelona, Akiko Sagano, l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, a més de representants econòmics del territori i alts càrrecs de la companyia, com el responsable de la divisió d'electrònica de l'empresa, Hiroyuki Ina.

L'acte va consistir en una visita guiada per l'interior de la planta santfruitosenca, especialitzada en la fabricació de components electrònics per al sector de l'automoció, la signatura al llibre d'honor de l'empresa i el descobriment d'una placa commemorativa.

Durant el seu parlament, Puigdemont va destacar els llaços comercials que uneixen Catalunya i Japó i va insistir que per al Principat la relació amb el país nipó és "una prioritat". Puigdemont va recordar, en aquest sentit, que més d'un terç de les exportacions de l'estat al país asiàtic provenen de Catalunya. Segons el President, "la relació entre Catalunya i Japó va més enllà de l'àmbit econòmic". Puigdemont també va emfasitzar la vocació d'obertura al negoci forà de Catalunya i els atractius per a la inversió del país, que és una de les principals regions europees d'acollir capital inversor estranger.

Josep Manel Giménez va recordar que la planta té més de 700 treballadors i que avui ven per valor de prop de 300 milions d'euros anuals. Durant els vint-i-cinc anys d'existència de Denso Barcelona, va dir Giménez, han passat per la planta ubicada al polígon de Santa Anna gairebé 4.600 persones i s'han fet inversions per valor de prop de 300 milions d'euros. Giménez va destacar els principis que regeixen l'empresa, una combinació de valors importats de la matriu Denso i també catalans, i va insistir que l'objectiu de la companyia és "intentar alguna cosa més que esdevenir el número 1: assolir l'excel·lència, que en japonès anomenem dantotsu".

En el torn de parlaments també va intervenir Joan Carles Batanés, que va reclamar al conjunt d'administracions que es comprometin a "dotar aquesta factoria de l'espai necessari al seu entorn per mantenir les seves expectatives de creixement, que significarà mantenir-se a Sant Fruitós de Bages". I és que l'empresa busca ampliar les seves instal·lacions per a magatzem a l'entorn de la seva actual planta productiva. Sant Fruitós ja té assumit l'objectiu de dotar de més terreny útil la companyia, un pla que té cinc anys de marge per cristal·litzar, en previsió del futur a llarg termini de Denso Barcelona.

Hiroyuki Ina, per la seva banda, va recordar les dificultats per les quals va passar la companyia durant la crisi, que van dur les seves vendes a reduir-se fins gairebé la meitat, i el pla per retornar als bons temps.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema