RVS Maquinària va néixer el mes de març del 2012 i està formada per quatre socis diferents. Són José Antonio Ortega, director general de l'empresa, Sònia López, responsable del departament financer, Josep Maria Torres, director comercial, i Juan de Dios Ponce, que n'és el cap de servei. L'empresa es dedica a la comercialització de maquinària per a la construcció, els àrids, la indústria, l'agricultura i la mineria. A més, comercialitza els recanvis i el servei de reparació per a aquesta maquinària.

Ortega explica que, tot i que l'empresa es va crear el 2012, disposen d'una experiència de més de 40 anys en el sector de la venda i postvenda de maquinària per a la construcció. De fet, els quatre procedeixen de l'empresa Movoequip, que va arribar a vendre més de 300 màquines anuals per a la construcció, però que no va poder suportar la forta crisi d'aquest sector, que en global va patir un descens de vendes del 90 %, i l'empresa va acabar fent un procés de liquidació ordenat.

Davant aquesta situació, Ortega explica que "no sabíem fer una altra cosa", de manera que ell, juntament amb els seus tres socis actuals, van optar per crear una nova empresa dedicada a la venda i reparació de maquinària per al sector de la construcció.

L'activitat de l'empresa amb seu a Sant Fruitós es concentra principalment en les demarcacions de Barcelona i de Girona, on disposen d'una àmplia xarxa de tallers i col·laboradors per tal de prestar els serveis.

En aquestes dues demarcacions és on l'empresa té la representació de les marques que distribueix. Es tracta d'Hidromek, que n'ostenten la representació des del març de l'any passat, i Piquersa, que representen des del 2013. Així, RVS comercialitza maquinària de tot tipus per a la construcció, com ara excavadores de menes diverses (de rodes, de cadenes, pales carregadores...), dúmpers, autoformigoneres, entre altres.

A més, a les seves instal·lacions de Sant Fruitós de Bages, al polígon de Sant Isidre III, també disposen del seu propi taller de reparacions, on, expliquen, a part de reparar la maquinària de les marques que distribueixen també ofereixen els seus serveis i recanvis per a vehicles d'altres fabricants. A més, per als clients que estan més allunyats de les seves instal·lacions, l'empresa disposa d'una xarxa de tallers col·laboradors a Girona i Barcelona.

D'altra banda, pel que fa al moment actual que viu el seu sector, molt lligat a la construcció, asseguren que "sembla que s'anima una mica, sobretot en l'obra privada, perquè la gent que té diners ara ja vol fer coses. A més, els bancs comencen a donar diners i fan que el mercat es mogui una mica". Una situació que, segons asseguren, contrasta amb la d'un sector públic que "continua molt aturat".