La Generalitat, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i de l'ICF, ha augmentat fins als 18 milions d'euros la línia de finançament per a l'economia social i cooperativa. El fons es destina a garantir operacions de préstecs, i és complementari a les garanties que pugui aportar cada empresa o entitat.

La renovació introdueix unes condicions més baixes de tipus d'interès dels préstecs per a inversions en immobilitzat material o immaterial, per capitalització d'entitats, per circulant i per a bestretes de contractes del sector públic. Amb aquesta mesura, la Generalitat vol facilitar el finançament a societats cooperatives; societats laborals; federacions de cooperatives; societats agràries de transformació; empreses d'inserció; centres especials de treball, així com també entitats promotores d'aquestes o bé persones físiques, en cas d'aportació de capital a aquestes entitats, i, finalment, les fundacions i les associacions que realitzen activitat econòmica. En el marc de les polítiques de reforçament d'entitats de l'economia social i el Tercer Sector, la línia inclou aquestes entitats entre els seus possibles beneficiaris.

Totes les operacions financeres tindran la garantia del Departament de Treball. Les modalitats que inclou la línia van des de préstecs per a inversions en immobilitzat material o immaterial; préstecs per a capitalització d'entitats; préstecs per a circulant i préstecs per a bestretes de contractes del sector públic. Els imports oscil·len entre els 30.000 euros i fins al milió d'euros, ampliables segons el projecte.