La manresana Susana Teixidó ha posat en marxa Travellers 44, un servei de viatges alternatius que busquen combinar turisme i la recerca d'una experiència espiritual. Travellers 44 organitza viatges a indrets com el Perú, Egipte, l'illa de La Palma, Benarés (Índia) o la comunitat de Damanhur (Itàlia). Es tracta de viatges per a un màxim d'una vintena de persones, en què es conviu amb autòctons que puguin transmetre la saviesa ancestral dels seus països. Teixidó organitza els viatges (amb preus que oscil·len entre els 80o i els 3.000 euros) i contacta amb agències de turisme locals. Ella es reserva el paper de coordinadora del viatge. "No faig de guia", aclareix.

Amb aquesta experiència, "es busca mostrar el vessant més esotèric dels llocs. Tot aquell món simbòlic que normalment no s'explica", diu Susana Teixidó, que combina aquesta passió pels viatges alternatius amb la seva feina com a dissenyadora de pàgines web i amb les seves pràctiques en neuromàrqueting. "Hi ha llocs del món que tenen una energia especial, on passen coses només pel fet de ser-hi i que impliquen canvis transformadors en la persona. Llocs que t'amplien la consciència", diu Teixidó.

Susana Teixidó ha muntat el seu propi servei de viatges després de més de vint anys com a usuària d'aquesta forma de turisme espiritual. "Hi ha molta gent interessada en el vessant espiritual, i amb Travellers 44 ens adrecem a gent que tingui aquestes inquietuds", diu Teixidó, que afegeix que les seves propostes de viatge són "com viatjar sol, però sense fer-ho sol". Teixidó creu que la humanitat "està a l'adolescència de l'evolució i ens cal ampliar la consciència". Per això, afirma que en els destins que proposa el seu servei "trobes respostes si et fas preguntes existencials".