Els concessionaris preveuen augmentar el 10% les seves vendes el 2016 i el 8% el 2017

La patronal estima que
es poden facturar 1.142.000 d'automòbils el 2016 i 1.200.000 l'any següent

13.07.2016 | 00:00

Els concessionaris catalans preveuen augmentar el 10% les seves vendes el 2016 i el 8% el 2017, i registrar així un increment total del 18% els pròxims dos anys, segons les estimacions de la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (Faconauto).
En concret, aquesta patronal del sector de l'automoció situa en el 9,87% el percentatge de creixement de les vendes als concessionaris catalans el 2016, en línia amb el creixement del 10,42% que augura en el conjunt d'Espanya.
Aquest és l'escenari que van dibuixar ahir les patronals del sector en el transcurs de la V Jornada d'Automoció de Barcelona, que es va celebrar a l'escola de negocis Esade, organitzada per la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (Faconauto), la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (Fecavem) i Esade Alumni.
Per demarcacions, s'espera que el creixement de les vendes durant el 2016 a la província de Barcelona pugi a l'11,17%, al 4,69% a Girona, al 7,38% a Lleida i al 5,23% a Tarragona. També Faconauto preveu que s'incrementin en el 8,40% les vendes a Catalunya durant l'any 2017, mentre que a Espanya s'espera que aquest creixement sigui del 6,08%. Encara que el resultat a Catalunya millori respecte al del 2016, per províncies s'espera que el creixement sigui del 8,86% a Barcelona, del 7,5% a Girona, del 5,51% a Lleida i del 6,43% a Tarragona. En total, el 2015 es van vendre a Espanya un milió de vehicles i es preveu que la xifra pugi a 1.142.000 unitats el 2016 i a 1.200.000 automòbils el 2017, d'acord amb el creixement estimat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema