La confiança empresarial ha augmentat tres dècimes per al tercer trimestre d'aquest any respecte els tres mesos anteriors, segons l'Indicador d'Expectatives Harmonitzat que ahir va fer públic l'Institut Nacional d'Estadística.

El 26,8% dels gestors empresarials considera que la marxa dels seus negocis serà favorable, mentre que el 13,6% fan una predicció més pessimista, el que situa el balanç d'expectatives en 13,2 punts.

Al conjunt de l'estat, aquest índex va pujar mig punt respecte al trimestre anterior, el que suposa dues dècimes més que a Catalunya. L'augment més destacat es va produir a les Illes Balears (+8,5%), seguit de Cantàbria (+4,2%) i el País Basc (+3,3%).

Pel que fa a les expectatives, el 20,3% del empresaris enquestats és optimista respecte el tercer trimestre, mentre que el 21,4% es mostra pessimista.

Per sectors, a l'estat va pujar l'índex de confiança empresarial en la construcció, en el 2,6%, seguit del comerç, amb l'1,4%, i la indústria i transport i hostaleria, amb el 0,1%. En el sector d'"altres serveis", l'índex va retrocedir dues dècimes. L'índex general es va situar en el 0,5% durant el tercer trimestre.

Sobre la marxa dels seus negocis durant el segon trimestre, el 27,2% dels empresaris catalans creu que ha estat favorable mentre que el 14,5% creu que ha estat desfavorable i el 58,3% defineix aquest període com a "normal".