Ramon Roqueta Segalés, qui lidera actualment el grup cellerer Roqueta Origen, ha estat nomenat "Millor Enòleg de l'Any" per l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS). Roqueta va rebre el guardó dilluns a la nit durant el sopar "La Nit dels Sommeliers", celebrada a l'Espai Mas Marroch del Celler de Can Roca a Girona després de la final del concurs "Millor Sommelier de Catalunya 2016", que va guanyar Dani Martínez.

En la nit de la festa del vi català, van ser distingits també Juancho Asenjo, nomenat "Millor Comunicador"; el vi El Microscopi, d'Irene Alemany, escollit "Millor Iniciativa del Sector"; i Castell Roig, seleccionat "Millor Celler".

Ramon Roqueta Segalés (Manresa, 1980) és diplomat en Enginyeria Agrònoma a la Universitat de Barcelona i enòleg per la Universitat de Montpeller. Va realitzar màsters en Administració de Empreses a les universitats de Navarra i Columbia (EUA), a més d'un curs de postgrau en comerç internacional a la UAB abans de recollir experiència com a enòleg a diversos cellers d'Austràlia i Estats Units. Es va incorporar al grup Roqueta Origen l'any 2007 per desenvolupar el projecte LaFou Celler. Dos anys més tard, es va sumar a la direcció de l'empresa familiar per coordinar i dissenyar noves iniciatives i processos interns de la companyia. Des del 2012 és director general de Roqueta Origen, en el relleu del seu pare, Valentí Roqueta.