Els emprenedors catalans van ser els que més inversió en capital risc van captar del conjunt d'Espanya, especialment les empreses de nova creació del sector tecnològic, segons un informe elaborat per l'Associació Espanyola de Capital, Creixement i Inversió.

El document, analitzat pel conglomerat d'empreses Barcelona Tech City, constata que el 2015 es va registrar un màxim històric d'inversió en start-up o empreses de nova creació per part dels fons de capital risc, tant nacionals com internacionals. Concretament, la inversió es va centrar en el sector tecnològic, on les empreses catalanes tenen un gran pes. De fet, les firmes amb seu a Catalunya van obtenir 326 milions d'euros, fet que suposa un augment del 85% respecte als 132,9 milions captats el 2014.

Segons l'informe Activitat de Venture Capital & Private Equity a Espanya 2016, el valor de la inversió mitjana va ser de 2,26 milions d'euros per operació, davant dels 1,35 milions d'euros que va registrar cada operació mitjana el 2014. Quant a la procedència dels fons, els internacionals van ser els que més van augmentar la seva inversió a Catalunya, on el nombre d'operacions va passar de 26 el 2014 a 38 el 2015. En les operacions internacionals, la mitjana de capital invertit es va situar en 7,29 milions d'euros per operació (davant dels 5,11 milions de mitjana de l'any anterior).

Segons el president del comitè de Venture Capital d'ASCRI, Carlos Trenchs, "Barcelona s'ha consolidat com un hub atractiu per a emprenedors i inversors internacionals". De la seva banda, el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí, va apuntar que Catalunya és el territori principal d'inversió dels grans fons de capital risc a Espanya, i que, durant el 2015, ha estat la destinació de 71 de cada 100 euros invertits en empreses emergents espanyoles.