La comissió Europea ha escollit Catalunya per liderar, a través de l'Agència Catalana de Turisme, el projecte turístic transnacional HikingEurope, que busca promoure una xarxa de rutes turístiques rurals estructurades en diversos itineraris de senderisme d'Europa.

En un comunicat, el departament d'Empresa i Coneixement va assenyalar ahir que la iniciativa, finançada pel programa de competitivitat Cosme de la Comissió Europea, inclou àrees rurals de Catalunya, Irlanda, Itàlia i Croàcia, i té un període d'implementació de 18 mesos en els quals es preveu crear una xarxa d'itineraris de senderisme de 1.170 quilòmetres.

El projecte va en la línia dels objectius que marca el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2012-2016 i el Pla de Màrqueting Turístic, que busquen diversificar l'oferta de productes turístics, a partir del foment del turisme en tot el territori i la reduccio de les grans concentracions en destinacions concretes, de manera que els beneficis d'aquesta activitat es traslladin als llocs on estigui menys desenvolupada.

La iniciativa pretén alhora promoure un model turístic sostenible i participatiu amb els actors locals i, al seu torn, millorar la competitivitat entre les empreses turístiques en àmbits com la digitalització o la internacionalització. Amb l'objectiu d'aglutinar les diferents rutes, el programa preveu la creació de plataformes comercials conjuntes i altres eines de promoció per donar més visibilitat a les propostes.

El HikingEurope té la participació de l'empresa lleidatana Pirineu Promoció, entre d'altres.