El grup manresà Tecnoquark entra al mercat francès en adquirir Techno-Méca / Famo

La compra s'ha tancat per 2,5 milions d'euros

14.07.2016 | 21:13

Tecnoquark ha entrat al mercat francès mitjançant l'adquisició per 2,5 milions d'euros del grup d'empreses Techno-Méca / Famo, líder en la fabricació d'utillatges per al sector aeronàutic a França, segons que va donar a conèixer ahir el grup manresà.

Amb seu Pau i amb 26 treballadors, el grup Techno-Méca (comercialització i enginyeria) i Famo (producció) va facturar 3 milions d'euros i va obtenir un EBITDA normalitzat de 0.6 milions d'euros en 2015. Entre els clients de Techno-Méca Famo destaquen les companyies Airbus, Dassault i Safran, per a les quals produeix diferents utillatges aeronàutics. Dassault despunta per ser líder en la tecnologia i la fabricació d'avions militars com el Mirage o el nou Rafale o jets privats com els Falcon. Per la seva banda, Safran és un dels grans fabricants de motors que hi ha al món manufacturant el motor Leap per a l'Airbus A320 Neo, entre d'altres.

Amb l'adquisició de Techno-Méca Famo, Tecnoquark destaca que passa a ser «un proveïdor de primer nivell per als fabricants d'aeronaus».

Tecnoquark Trust SA, nascut de l´antiga Matribages, té la seu a Manresa i compta amb una plantilla de 45 treballadors. El 2015 va facturar 3,4 milions d'euros i va fer la seva entrada al MAB.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema