IPC puja el 0,5 % el juny i situa la inflació interanual al -0,5 % mentre els sindicats reclamen augments salarials

14.07.2016 | 00:00

L'índex de preus de consum (IPC) va pujar el 0,5 % el mes de juny a Catalunya i va situar la inflació interanual al -0,5 %, segons dades de l'INE. En el conjunt de l'estat, la inflació interanual va caure fins al 0,8 %, després de les pujades registrades pels carburants i lubricants.
Al juny, els preus van pujar l'1,8 % en habitatge; oci i cultura també va registrar una pujada de l'1,2 %, i transport, de l'1 %, mentre que el preu del vestit i el calçat va baixar l'1 %, i la resta d'apartats es van mantenir similars al mes de maig. Respecte a la inflació interanual, els preus dels aliments i begudes no alcohòliques van pujar l'1,8 %, com les comunicacions; en ensenyament, van pujar l'1,2 %, com en parament; mentre que als hotels, cafès i restaurants van registrar pujades de l'1,1 %. La pujada dels preus de vestit i calçat va ser del 0,7 %, medicina, el 0,6 %, i begudes alcohòliques i tabac, el 0,3 %. Els preus de l'habitatge en l'últim any han baixat el 4,8 %; els del transport, el 4 %; i l'oci i la cultura, l'1,6 %.
Amb els resultats de l'IPC damunt la taula, CCOO i UGT van reclamar ahir que ja s'han de pujar els salaris per reduir la pobresa i les desigualtats. En un comunicat, UGT de Catalunya va dir que l'evolució dels preus reflecteix "la falta de capacitat de compra de les famílies", i CCOO subratlla que, mentre que l'IPC general es manté en taxes negatives, s'incrementen els preus dels béns de primera necessitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

El centre privat barceloní és el segon any consecutiu que rep el prestigiós guardó estatal

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Enllaços recomanats: Premis cinema