La històrica Merceria Sangrà, situada al carrer Major de Manresa, tancarà després de 93 anys d´història. La botiga ha iniciat la liquidació aquesta mateixa setmana, i la seva responsable, Emília Algarrasangrà, explica que han pres la decisió després que en els últims tres anys hagin participat, sense èxit, en el programa Reempresa per traspassar el negoci i buscar-ne la continuïtat.

Per motius de salut, diu Algarrasangrà, ella, que enguany fa 60 anys, no pot continuar més temps al capdavant del comerç, tot i que afegeix que encara no han decidit cap data per al tancament. Tot dependrà, afirma, de la data en què es pugui fer la venda del local i les presses que tingui el comprador. Si arribat el moment els queda gènere, no descarta fer-ho des d´un magatzem de la seva propietat o a través d´internet.

La venda del local s´està gestionant a través d´una immobiliària i tot i que ara per ara és ja l´opció que Algarrasangrà veu més factible, no descarta fer efectiu el traspàs que ha intentat durant els últims tres anys si en surt la possibilitat i arriba a un acord. Explica que han aparegut interessats però que finalment el canvi de propietat no s´ha pogut fer efectiu per diferents motius. Si finalment es pogués fer realitat el traspàs, Algarrasangrà assegura que ella mateixa formarà el nou propietari.

Els descomptes per liquidació de la merceria oscil·len entre el 45 i el 55%, en funció dels productes. S´hi poden trobar els més clàssics d´una merceria com pijames, roba interior, fils, tovalloles o jocs de taula, i també fil i el material necessari per fer mitja, patchwork, punt de creu o entre d´altres especialitats. A més, a la botiga també fan tallers d´aquest tipus de manualitats.

Els orígens de la botiga es remunten al 1923. Van ser Josep Sangrà i Enriqueta Cuberas, avis de l´actual propietària els qui van obrir-lo, primer com a barberia on també venien espardenyes per als pagesos del barri del Poble Nou. Amb el temps, l´antiga barberia va anar evolucionant centrant-se en el sector de la merceria fins arribar a l´establiment actual. A més, el negoci va passar de pares a fills i se´n va fer càrrec l´Eduard Algarra i la Pepita Sangrà, que són els pares de l´actual propietària de l´establiment, l´Emília.