Mútua Intercomarcal va tancar el 2015 amb uns ingressos de 159,18 milions d´euros, una xifra que suposa un creixement del 7,17% respecte als ingressos de l´any anterior. La mútua d´origen manresà ha celebrat aquest dijous la seva Junta General Ordinària de Mutualistes, en la que s'han presentat els resultats de gestió corresponents a l´exercici 2015. Alexandre Blasi, president de l´entitat, Jordi Serres, secretari de la Junta, i Enric González, director general, han aportatals mutualistes els resultats d´un exercici de creixement generalitzat de l´entitat en tots els àmbits, que s´ha vist afavorit, han destacat els seus responsables, «per l´important tasca desenvolupada en el control de la despesa i una gestió orientada a la màxima eficàcia».

El resultat final de l´exercici ha estat de 8,93 milions d´euros, distribuït en 5,87 milions corresponents a contingències professionals, 2,19 milions corresponents a cessament de l´activitat de treballadors autònoms, i 0,86 milions d´euros corresponents a contingències comunes.

Després de constituir les reserves legals, l´entitat va generar durant l´any passat un excedent de gestió destinat als comptes de la Seguretat Social de 6,3 milions d´euros, que s´ingressaran als comptes corresponents tal com recorda la mútua que estableix el Reglament sobre la col·laboració de les Mútues d´Accident de Treball i Malalties professionals.

Durant la Junta s'han presentat també les dades corresponents a empreses afiliades i treballadors protegits, que han experimentat també un notable creixement. Així, l´afiliació d´empreses s´ha vist incrementada el 4,43% fins a les 41.543, i els treballadors d´empresa protegits han experimentat un augment del 6,49%, fins a situar-se en 218.985. Pel que fa als treballadors autònoms protegits, s´ha registrat un creixement del 7,81%, fins als 55.877.