Mútua Intercomarcal incrementa el 7,17% els ingressos, fins als 159,18 milions

L'afiliació d'empreses ha augmentat el 4,43%, i el nombre de treballadors protegits, el 6,49%

15.07.2016 | 00:00
Un moment de la Junta General Ordinària celebrada ahir

Mútua Intercomarcal va tancar el 2015 amb uns ingressos de 159,18 milions d'euros, una xifra que suposa el creixement del 7,17% respecte dels ingressos de l'any anterior. La mútua d'origen manresà va celebrar ahir la seva Junta General Ordinària de Mutualistes, en la que es van presenta els resultats de gestió corresponents a l'exercici del 2015. Alexandre Blasi, president de l'entitat; Jordi Serres, secretari de la Junta, i Enric González, director general, van presentar als mutualistes els resultats d'un exercici de creixement generalitzat de l'entitat en tots els àmbits, que s'ha vist afavorit, van destacar els seus responsables, "per l'important tasca desenvolupada en el control de la despesa i una gestió orientada a la màxima eficàcia".
El resultat final de l'exercici ha estat de 8,93 milions d'euros, distribuït en 5,87 milions corresponents a contingències professionals, 2,19 milions corresponents a cessament de l'activitat de treballadors autònoms, i 0,86 milions d'euros corresponents a contingències comunes.
Després de constituir les reserves legals, l'entitat va generar durant l'any passat un excedent de gestió destinat als comptes de la Seguretat Social de 6,3 milions d'euros, que s'ingressaran als comptes corresponents tal com recorda la mútua que estableix el Reglament sobre la col·laboració de les Mútues d'Accident de Treball i Malalties professionals.
Durant la Junta es van presentar també les dades corresponents a empreses afiliades i treballadors protegits, que han experimentat també un notable creixement. Així, l'afiliació d'empreses s'ha vist incrementada el 4,43% fins a les 41.543, i els treballadors d'empresa protegits han experimentat un augment del 6,49%, fins a situar-se en 218.985. Pel que fa als treballadors autònoms protegits, s'ha registrat un creixement del 7,81%, fins als 55.877.
El president de la mútua, Alexandre Blasi va destacar la "magnífica valoració dels serveis de l'entitat, tant per part de mutualistes com dels treballadors protegits", i va remarcar que, un any més, l'informe de la Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social sobre reclamacions en el sector de les mútues "situa Mútua Intercomarcal com el referent del sector en termes de qualitat i orientació al servei".
Per la seva part, el director general, Enric González, va remarcar que, d'acord amb l'avantprojecte de pressupost del 2017 que es presentarà al Ministeri per la seva aprovació, la Mútua espera assolir una recaptació de quotes de 185,43 milions d'euros. Per assolir aquest objectiu, va dir que serà necessari "mantenir uns ingressos equilibrats tant en contingències professionals com en comunes, millorar les ràtios de prestacions econòmiques per incapacitat temporal o lesions residuals sobre les respectives cotitzacions socials, i mantenir el màxim nivell de rigor pressupostari en el control de la despesa corrent".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema