Les empreses manresanes Grup Transversal i Constructora del Cardoner han col·laborat en la renovació d'un giny del Tibidabo, l'Embruixabruixes, formant equip amb l'estudi de l'arquitecte català Josep Miàs. L'atracció renovada es va estrenar fa uns dies.

Creada l'any 1915 per Marià Rubió i Bellver amb el nom de Ferrocarril Aeri, es tracta d'una de les atraccions més antigues i emblemàtiques del parc, i ha experimentat diverses renovacions i canvis de nom al llarg dels anys. Ara, les dues empreses manresanes s'han encarregat de la darrera i definitiva actualització, i, a través dels nous llenguatges i tecnologies, l'han convertit en una atracció que vol ser "màgica i sorprenent", segons ambdues companyies.

Un dels punts claus d'aquesta nova atracció són els efectes que els participants experimentaran dins dels diferents túnels que formen el recorregut. Aquests efectes es generen a partir d'una il·luminació programada amb LED, que produeix una sensació il·lusòria de velocitat i profunditat. També destaquen les projeccions d'elements fantàstics, com bruixes, fades i follets, amb animacions en 3D.

A diferència del que acostuma a succeir amb aquest tipus d'atraccions, en el nou Embruixabruixes hi ha molt poca escenografia física, ja que en destaca la presència i el domini de la virtualitat, fet que deriva en un giny modern i actual. El resultat d'aquest treball conjunt entre Grup Transversal i la Constructora del Cardoner és una atracció "màgica i suggestiva, que sorprèn pel seu magnetisme i la contemporaneïtat dels efectes que utilitza", segons asseguren les dues empreses manresanes.