La Tresoreria General de la Seguretat Social ha disposat de 1.000 milions d'euros el juliol del Fons de Reserva per pagar l'IRPF dels pensionistes que cotitzen, el que situa aquest fons en un valor de 24.207 milions d'euros.

En una nota de premsa, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social informa que el 1.000 milions d'euros que s'han tret de la denominada guardiola de les pensions es produeixen cada any, quan el sistema abona el juliol la quantitat corresponent a l'IRPF al qual estan subjectes els pensionistes que cotitzen a la Seguretat Social. Assenyala que es tracta d'un desemborsament excepcional davant la necessitat de liquiditat i recorda que aquesta quantitat es finança en part gràcies als rendiments de les inversions del Fons de Reserva. Segons el ministeri, aquesta rendibilitat arriba als 25.521 milions d'euros, l'equivalent al 51% de l'import de les dotacions realitzades i que, del total, 1.426 milions corresponen al que va d'any. El valor del fons se situa ara en 24.207 milions d'euros en preu d'adquisició, el que suposa el 2,24% del PIB, i en 25.604 milions en valor de mercat, el 2,37% del PIB. El juny, la Seguretat Social va disposar de 8.700 milions d'euros del Fons de Reserva per pagar les pensions de juliol, amb el que en dos mesos el govern ha disposat de 9.700 milions d'euros.

CCOO i UGT van lamentar ahir que el govern en funcions hagi tret del fons de reserva aquests 1.000 milions d'euros el juliol per pagar les retencions de l'IRPF dels pensionistes que cotitzen a la Seguretat Social i han urgit a no posar en risc el sistema.