La titular del jutjat de primera instància número 2 d'Igualada (Anoia) ha dictat una sentència en la qual declara la nul·litat "per abusiva" d'una clàusula terra, amb efectes retroactius des de la formalització del contracte de préstec hipotecari a uns clients de Banc Sabadell.

La sentència, amb data 14 de juliol del 2016, es va dictar un dia després de l'informe de l'advocat general del Tribunal de Justícia de la UE, que va donar la raó al Tribunal Suprem espanyol, en rebutjar la retroactivitat en les devolucions per les clàusules terra dels contractes hipotecaris. Les conclusions de l'advocat general del Tribunal de Justícia de la UE no són vinculants, però solen marcar el camí que segueix aquest tribunal.

La jutgessa Alicia Eguren, titular del Jutjat de primera instància i instrucció número 2 d'Igualada, declara "nul·la per abusiva" una clàusula continguda en el contracte de préstec amb garantia hipotecària de data 5 d'agost del 2014, en què s'estableix un límit a les revisions del tipus d'interès nominal anual d'un mínim aplicable del 3,75 % i el 12 % de màxim, mantenint la resta del contracte vigent. A més, la sentència condemna Banc Sabadell a restituir a la demandant les quantitats que en concepte d'interessos s'han abonat indegudament i cobrat en excés "des de la constitució del préstec hipotecari fins a la data de la present resolució".

Contra la sentència podrà interposar-se recurs d'apel·lació en el termini de vint dies, recurs que seria resolt per l'Audiència Provincial de Barcelona. Fonts del Banc Sabadell han explicat a Efe que pensen recórrer la sentència i han recordat que no és ferma i que tampoc és ajustada a la jurisprudència del TS.