Un jutjat igualadí declara la nul·litat d'una clàusula terra amb efecte retroactiu

22.07.2016 | 00:00

La titular del jutjat de primera instància número 2 d'Igualada (Anoia) ha dictat una sentència en la qual declara la nul·litat "per abusiva" d'una clàusula terra, amb efectes retroactius des de la formalització del contracte de préstec hipotecari a uns clients de Banc Sabadell.
La sentència, amb data 14 de juliol del 2016, es va dictar un dia després de l'informe de l'advocat general del Tribunal de Justícia de la UE, que va donar la raó al Tribunal Suprem espanyol, en rebutjar la retroactivitat en les devolucions per les clàusules terra dels contractes hipotecaris. Les conclusions de l'advocat general del Tribunal de Justícia de la UE no són vinculants, però solen marcar el camí que segueix aquest tribunal.
La jutgessa Alicia Eguren, titular del Jutjat de primera instància i instrucció número 2 d'Igualada, declara "nul·la per abusiva" una clàusula continguda en el contracte de préstec amb garantia hipotecària de data 5 d'agost del 2014, en què s'estableix un límit a les revisions del tipus d'interès nominal anual d'un mínim aplicable del 3,75 % i el 12 % de màxim, mantenint la resta del contracte vigent. A més, la sentència condemna Banc Sabadell a restituir a la demandant les quantitats que en concepte d'interessos s'han abonat indegudament i cobrat en excés "des de la constitució del préstec hipotecari fins a la data de la present resolució".
Contra la sentència podrà interposar-se recurs d'apel·lació en el termini de vint dies, recurs que seria resolt per l'Audiència Provincial de Barcelona. Fonts del Banc Sabadell han explicat a Efe que pensen recórrer la sentència i han recordat que no és ferma i que tampoc és ajustada a la jurisprudència del TS.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema