Oller del Mas rep el premi Cellers en la Nit de l'Enoturisme a Catalunya

Els guardons de la Generalitat reconeixen les millors iniciatives enoturístiques del país

26.07.2016 | 20:48
Oller del Mas rep el premi Cellers en la Nit de l'Enoturisme a Catalunya
Oller del Mas rep el premi Cellers en la Nit de l'Enoturisme a Catalunya

L'Heretat Oller del Mas ha rebut avui el guardó Cellers dels Premis d'Enoturisme de Catalunya, que se celebra en el marc de la 2a Nit de l'Enoturisme a Catalunya, organitzada pel departament d'Empresa i Coneixement a la Catedral del Vi de Pinell de Brai.

El veredicte dels guardons destaca de l'Oller del Mas que va néixer el 2003 «amb l'objectiu d'elaborar vins de qualitat i situar el castell del segle X on es troba ubicat en l'epicentre del panorama enològic i cultural del país». Segons destaca la nota que ha fet pública el departament, Oller del Mas «segueix els paràmetres d´agricultura ecològica i conrea vinyes, oliveres, nogueres i cereal. És també un pol d´atracció turística, ja que ofereix visites enoturístiques, una zona esportiva (amb vòlei, pàdel, piscines, pitch and put, etc), àpats en un restaurant slow-food/km 0, i activitats variades (tallers i maridatges, visita a cavall, en bicicleta, carro de mules o 4x4, etc). Durant l´època de la verema, organitza el "Sopar de Verema" els vespres de dimecres a dissabte».

El lliurament dels guardons el presideix el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, acompanyat del secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i el director general de Turisme, Octavi Bono.

Els Premis d'Enoturisme de Catalunya formen part de les accions per promocionar l´enoturisme català, que defineixen i impulsen la Taula d´Enoturisme de Catalunya. L´objectiu d´aquests guardons, segons la Generalitat, és «reconèixer les millors iniciatives enoturístiques amb les que compta el país i que pretenen ser un estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte, incentivar-les a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l´hora de plantejar noves propostes».

Per a se mereixedores del premi, les empreses guardonades «han d´haver contribuït, amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació, als interessos del sector enoturístic català i al posicionament, l'especialització, la innovació i la millora de la qualitat i la competitivitat nacional i internacional de l'enoturisme», assegura el departament.

En la categoria d'Allotjaments, el guardonat ha estat Cava&Hotel Mastinell, amb seu a Vilafranca del Penedès; en el de Restaurants, El Cigró d'Or, també de Vilafranca del Penedès; en el d'Art i Cultura, Acadèmia Tastavins Penedès, de Vilafranca; en el d'Agències de Viatges Especialitzades, ViOrigen, amb seu a Gandesa; en el d'Entitats Públiques o Públicoprivades, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; i en el de Pràctiques Sostenibles / Responsables d'Enoturisme, el Celler Lagravera, d'Alfarràs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema