L'Heretat Oller del Mas ha rebut avui el guardó Cellers dels Premis d'Enoturisme de Catalunya, que se celebra en el marc de la 2a Nit de l'Enoturisme a Catalunya, organitzada pel departament d'Empresa i Coneixement a la Catedral del Vi de Pinell de Brai.

El veredicte dels guardons destaca de l'Oller del Mas que va néixer el 2003 «amb l'objectiu d'elaborar vins de qualitat i situar el castell del segle X on es troba ubicat en l'epicentre del panorama enològic i cultural del país». Segons destaca la nota que ha fet pública el departament, Oller del Mas «segueix els paràmetres d´agricultura ecològica i conrea vinyes, oliveres, nogueres i cereal. És també un pol d´atracció turística, ja que ofereix visites enoturístiques, una zona esportiva (amb vòlei, pàdel, piscines, pitch and put, etc), àpats en un restaurant slow-food/km 0, i activitats variades (tallers i maridatges, visita a cavall, en bicicleta, carro de mules o 4x4, etc). Durant l´època de la verema, organitza el "Sopar de Verema" els vespres de dimecres a dissabte».

El lliurament dels guardons el presideix el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, acompanyat del secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i el director general de Turisme, Octavi Bono.

Els Premis d'Enoturisme de Catalunya formen part de les accions per promocionar l´enoturisme català, que defineixen i impulsen la Taula d´Enoturisme de Catalunya. L´objectiu d´aquests guardons, segons la Generalitat, és «reconèixer les millors iniciatives enoturístiques amb les que compta el país i que pretenen ser un estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte, incentivar-les a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l´hora de plantejar noves propostes».

Per a se mereixedores del premi, les empreses guardonades «han d´haver contribuït, amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació, als interessos del sector enoturístic català i al posicionament, l'especialització, la innovació i la millora de la qualitat i la competitivitat nacional i internacional de l'enoturisme», assegura el departament.

En la categoria d'Allotjaments, el guardonat ha estat Cava&Hotel Mastinell, amb seu a Vilafranca del Penedès; en el de Restaurants, El Cigró d'Or, també de Vilafranca del Penedès; en el d'Art i Cultura, Acadèmia Tastavins Penedès, de Vilafranca; en el d'Agències de Viatges Especialitzades, ViOrigen, amb seu a Gandesa; en el d'Entitats Públiques o Públicoprivades, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; i en el de Pràctiques Sostenibles / Responsables d'Enoturisme, el Celler Lagravera, d'Alfarràs.