El sector hoteler de la Catalunya Central ha tancat un mes de juliol "fluix" pel que fa a l'ocupació, però confia remuntar la situació durant el mes d'agost, quan s'esperen ocupacions elevades, sobretot durant les tres primeres setmanes. Al llarg del mes de juliol l'ocupació a les comarques centrals s'ha situat entre el 50 i el 70% i alguns dels establiments lamenten que aquest juliol ha estat "més fluix que el de l'any passat". La situació, però, canvia completament durant el mes d'agost i moltes de les comarques confien en fregar la plena ocupació. És el cas del turisme rural del Berguedà que, segons ha explicat el president de l'Associació de Turisme Rural, Jordi Pellicer, "les tres primeres setmanes d'agost farem complet".

Un dels reclams principals de la Catalunya Central és la natura, el turisme rural i també la seva proximitat amb Barcelona. Així ho constaten els responsables de les associacions turístiques del territori, que coincideixen a afirmar que el mes de juliol ha estat "fluix", però que l'agost es presenta amb molt bones perspectives d'ocupació. El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que les primeres setmanes de juliol han estat "més fluixes" i les reserves s'han concentrat, sobretot, els caps de setmana. Amb tot, Pellicer s'ha mostrat optimista i ha remarcat que a l'agost la majoria d'allotjaments penjaran el cartell de 'complet'.

A Osona, l'ocupació al juliol s'ha situat entre el 50 i el 65%, en funció de la zona, i les perspectives per a l'agost és que les dades siguin lleugerament superiors. El president del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Joan Naudó, ha explicat que les dades d'ocupació més elevades es donen a les ciutats més importants com Vic, on l'ocupació ha arribat al 80%. Naudó també ha explicat que les reserves continuen fent-se a última hora. Pel que fa als atractius d'Osona, Naudó ha apuntat que el turista que visita aquesta comarca ho fa atret per "la cultura, una gastronomia pròpia i la natura".

El Solsonès i la zona de l'Alta Anoia segueixen la tendència de la resta de comarques de la Catalunya Central i l'ocupació ha rondat entre el 60 i 70% al juliol, mentre que a l'agost s'espera arribar al 90 o 100%.

Un dels indrets més visitants del territori és el Monestir de Montserrat, que compta amb dos allotjaments turístics, l'Hotel Abat Cisneros i les Cel·les Abat Marcet. L'ocupació en aquests dos allotjaments ha estat la prevista amb un 70 i un 60% respectivament, mentre que les previsions per a l'agost són superar el 75% d'ocupació. El responsable dels dos allotjaments ha explicat que s'ha detectat un lleuger augment de les reserves respecte l'any passat.