Miró entra en concurs de creditors per segon cop

La cadena d'electrodomèstics, que probablement serà liquidada, té actualment una plantilla formada per 300 treballadors

03.08.2016 | 00:00
La botiga Miró de Manresa

El fons suís Springwater ha presentat als jutjats de Barcelona el concurs de creditors de Kabaena Directorship, la societat a través de la qual controla la cadena d'electrodomèstics Miró.
Kabaena es va adjudicar la unitat productiva de Miró en subhasta a final del 2014, després que l'empresa catalana suspengués pagaments l'any 2011 i entrés finalment en liquidació tres anys després. No obstant això, després d'any i mig de gestió, Springwater no ha estat capaç de reflotar la companyia, que torna a estar a la vora de la desaparició.
Segons avançava ahir La Vanguardia, Miró ha entrat en concurs aclaparada per les fortes tensions de tresoreria, la falta d'accés a finançament bancari i les dificultats per competir amb les grans multinacionals del sector. I ho fa, a més, tan sols dos mesos després que la nova direcció de l'empresa tanqués un acord amb els sindicats per a l'aplicació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectava 119 dels seus 430 treballadors.
Miró, segons explica el rotatiu, anirà directament a liquidació, tot i que amb l'esperança de què algun inversor adquireixi novament la unitat productiva en subhasta, cosa que permetria salvar part dels 300 empleats que té actualment.
Springwater va pagar tres milions d'euros per fer-se amb Miró i es va comprometre a injectar en la companyia els recursos necessaris per redreçar-la.
De fet, el juliol del 2015 va anunciar que preveia invertir 23 milions d'euros entre aquell any i el se-güent per renovar la seva actual xarxa comercial i obrir 34 noves botigues, cosa que suposava la creació de 300 llocs de treball.
Un any després, la cadena torna a entrar en concurs de creditors, al mateix punt en el qual estava fa només cinc anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema