La compravenda d'habitatges el mes de juny a Catalunya es va situar en un total de 6.000 pisos, una xifra que suposa un creixement del 34,38 % en relació amb les dades que es van registrar el mateix mes de l'any passat, segons la dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La xifra registrada aquest mes de juny és la més gran que hi ha hagut en un mes de juny des de l'any 2007, quan es van vendre 9.700 habitatges, just abans de l'esclat de la bombolla immobiliària.

La xifra de 6.000 habitatges que s'ha aconseguit aquest mes de juny no es veia a la sèrie històrica de l'INE des del mes de febrer del 2011 (6.489 pisos), quan encara hi havia desgravacions fiscals per la compra d'un primer habitatge.

Pel que fa a les dades acumulades, en el primer semestre d'aquest any s'han venut 32.582 habitatges, la xifra més alta en un primer semestre des de l'any 2008 a Catalunya.

La compravenda de pisos continua estan protagonitzada pels habitatges de segona mà que suposen el 86,78% del total de les transaccions que s'han fet el mes de juny a Catalunya.

En el conjunt de l'estat espa-nyol, la compravenda d'habitatges es va situar en 36.856 actius, el 19,4% més que les transaccions registrades el juny de l'any passat.

En el cas de l'estat espanyol, les vendes d'aquest mes de juny han registrat el seu resultat més gran en aquest mes des de l'any 2010.