L'operador tecnològic Eurona, presidit pel manresà Jaume Sanpera, ha adquirit el 100% del capital de les firmes de telecomunicacions Quantis Global, Hablaya, Sultan Telecom i Stoneworks per un import de 43 milions d'euros. La companyia, que cotitza al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), culmina així un procés de negociació que ha durat més de deu mesos i que li permet reforçar la seva presència en el sector de les telecomunicacions a l´estat espanyol.

Amb aquestes adquisicions, Eurona preveu aconseguir un volum de negoci superior als 140 milions d'euros aquest any, després de tancar el 2015 amb uns ingressos de 26 milions, i més de 300 empleats entre totes les empreses del grup.

Les compres s´abonaran parcialment en efectiu i la resta en accions d'Eurona, fet que donarà lloc a la corresponent ampliació de capital que inclourà la previsible renúncia del dret preferent per l'entrada d'inversors institucionals, segons ha informat l'empresa compradora.

Quantis Global és el segon operador satèl·lit d'Espanya i primer del Marroc, té seus a Madrid i Casablanca, 60 empleats i més de 15.000 clients.

Eurona ha pagat un total de 25 milions d´euros per Quantis, que preveu assolir aquest any una facturació de 16 milions.

Hablaya, de la seva banda, està especialitzada en la comercialització directa de serveis de telecomunicacions i té més de 1.500 punts de venda a tot Espanya, on opera des de l'any 1985, i presta serveis de telefonia fixa, mòbil i accés a Internet a més de 3 milions de clients al mes. L´empresa té una trentena de treballadors i seus corporatives a Oviedo, Madrid, Santander i Fuerteventura, segons ha informat Eurona, que desemborsarà 6 milions d'euros per fer-se amb ella.

Una altra de les empreses adquirides és Sultan Telecom, operador majorista de veu especialitzat en trucades internacionals que estima superar aquest any els 80 milions d'ingressos. La transacció de Sultan està valorada en 10,9 milions d'euros.

Finalment, Stonework és una petita empresa que desenvolupa eines de gestió per als proveïdors de servei internacional del sector de telecomunicacions i tràfic de veu i que aquest any espera facturar 1,1 milions d'euros.

Eurona ha desemborsat 1 milió d'euros per fer-se amb aquesta companyia.

La companyia que presideix Jaume Sanpera destaca que amb aquestes operacions «adquireix fortalesa i la dimensió necessària per incrementar l'interès dels inversors institucionals, tant nacionals com internacionals, en la seva evolució i desenvolupaments futurs».