El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha posat a disposició de tots els ciutadans el mapa de cultius de Catalunya. Aquest mapa, que s'actualitzarà anualment, indica quins conreus agrícoles hi ha plantats a Catalunya.

Per tal de poder dur a terme aquesta nova eina s'han fet servir les dades de la Declaració única agrària (DUN) 2015. La DUN consisteix en una declaració anual que obligatòriament ha de fer la persona titular d'una explotació agrària que disposi de superfície productiva agrícola (excloses les de consum propi) que vulgui sol·licitar determinats ajuts o hagi de fer alguns tràmits amb el DARP. Com que la DUN s'ha de fer cada any, el mapa s'actualitzarà un cop hagi estat presentada.

La georeferenciació de les dades permet conèixer, entre altres coses, la identificació de cultius en un recinte, l'impacte-valoració econòmica d'incendis, pedregades, plagues... (si es coneix l'àrea afectada, es pot saber quins cultius se situen en aquesta zona), i l'evolució geogràfica de determinats productes.

Des del 2005, els declarants de la DUN tenen una eina que els permet veure els seus productes declarats. A partir d'ara, qualsevol persona podrà saber la localització dels cultius declarats per mitjà d'una aplicació més moderna que permet la consulta a l'àmbit català.