La inflació baixa sis dècimes al juliol a Catalunya

El comportament del sector turístic, la factura elèctrica i els carburants mantenen a la baixa l'IPC

12.08.2016 | 10:43
La inflació baixa sis dècimes al juliol a Catalunya
La inflació baixa sis dècimes al juliol a Catalunya

L'índex de preus de consum (IPC) a Catalunya va baixar sis dècimes el juliol en relació amb el mes anterior, i la taxa interanual s'ha incrementat en una dècima, fins al -0,4%, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A tot Espanya, l'IPC va baixar un 0,7% el juliol respecte a juny i va elevar dues dècimes la seva taxa interanual, fins al -0,6%, a causa de l'encariment dels aliments i begudes no alcohòliques.

Els preus que més van baixar l'últim mes van ser els de vestit i calçat, amb una caiguda del 13,3%, coincidint amb el començament del període de rebaixes, mentre que els que més van augmentar són els d'oci i cultura, un 3,7% més que al juny.


També van baixar els preus de parament (-0,8%), transport (-0,6%), medicina (-0,2%) i begudes alcohòliques i tabac (-0,1%), mentre que es van mantenir els preus d'ensenyament.

Van augmentar els preus dels aliments i begudes no alcohòliques (0,5%), habitatge (0,2%), hotels, cafès i restaurants (0,4%) i comunicacions (0,1%).

Interanual
En comparació amb juliol del 2015, els preus que més van baixar són els d'habitatge, amb una reducció del 4,8%, mentre que els que registren més augment són els dels aliments i begudes no alcohòliques (2,9%).

Els preus dels transports van caure un 4,1% respecte l'any passat i també van baixar els d'oci i cultura (-0,3%), mentre que la resta de grups registren augments, destacant les comunicacions (1,9%), ensenyament (1,1%), vestit i calçat (0,7%) i hotels, cafès i restaurants (0,7%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Es posa en marxa la tretzena edició del concurs manresà d´emprenedoria Idees Joves

Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un...

Decathlon organitza una nova edició del Trocathlon

Des d'ahir fins al 6 de novembre romandrà oberta la fira Tro- cathlon, de material esportiu,...

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

Manresa no troba lloc en uns instituts «saturats» ni tampoc un espai ja condicionat al Barri Antic

Enllaços recomanats: Premis cinema