Mercadona crea 74 llocs de treball amb les noves obertures a la Catalunya Central

La cadena de distribució té 15 botigues i més de 800 empleats de les comarques interiors

19.08.2016 | 07:37
El Mercadona de l´avinguda Universitària de Manresa
El Mercadona de l´avinguda Universitària de Manresa

Mercadona va generar, durant el 2015, un total de 74 nous llocs de treball a les comarques de la Catalunya Central gràcies a l'obertura de dos supermercats de la cadena en aquestes comarques. En concret van ser l'obertura d'un establiment a Solsona el passat mes de novembre i un altre a la Seu d'Urgell, que es va obrir el maig del 2015, els que han permès aquest increment d'ocupació per part de la cadena. En total, la cadena d'origen valencià té 812 treballadors procedents de les comarques centrals, segons explica l'empresa de distribució en un comunicat de premsa.
Amb aquestes dues noves obertures, la cadena té un total de 15 botigues a les comarques centrals. A part de les de Solsona i la Seu d'Urgell, els establiments són els tres de Manresa, el de Berga, els quatre de la comarca de l'Anoia (Igualada, Masquefa, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui) i els cinc del Baix Llobregat Nord (dos a Martorell i un a Esparreguera, Olesa de Montserrat i Abrera). Segons explica la cadena, si se sumen els treballadors de totes aquestes botigues als del centre logístic de Sant Sadurní d'Anoia i el d'Abrera, que encara està parcialment en construcció, i que viuen a les comarques de la Catalunya Central, sumen un total de 812 persones.
En l'àmbit català, Mercadona va generar, durant l'any passat un total de 404 nous llocs de treball, inclosos els 74 de les comarques centrals, i va tancar l'any amb 251 botigues repartides per tot el país després d'obrir 26 nous supermercats. En els últims quatre anys l'empresa ha incorporat 2.010 persones a la seva plantilla catalana.
D'altra banda, durant l'any passat, l'empresa va realitzar compres per un valor de 3.392 euros a empreses catalanes gràcies a una relació comercial amb més de 1.800 empreses del territori català.

57 milions per a Abrera
Al llarg de l'any passat, Mercadona va invertir un total de 57 milions d'euros en la construcció del seu centre logístic d'Abrera, el qual ja està parcialment en funcionament. Un cop estigui acabat, aquest centre ocuparà una superfície construïda de 110.000 metres quadrats i es preveu que estigui en ple funcionament a partir del 2018. L'any passat es va posar en marxa el magatzem de productes refrigerats, espai que es va sumar al de congelats, envasos i la fàbrica de pa. Actualment el 50% de les seves instal·lacions estan operatives i des d'aquí es proveeixen els supermercats de Catalunya i part d'Aragó. A més, per aquest 2016, l'empresa preveu l'entrada en funcionament del magatzem de productes secs.
D'altra banda, al conjunt de Catalunya, l'empresa va invertir de forma directa 147,1 milions, que a més de la part destinada a Abrera, inclouen les inversions en l'obertura de nous establiments i també la reforma dels existents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Què passarà quan s´acabi la ´guardiola´ de les pensions?
Què passarà quan s´acabi la ´guardiola´ de les pensions?

Què passarà quan s´acabi la ´guardiola´ de les pensions?

Ocupació ha anunciat que al desembre necessitarà 8.700 milions d'euros més i al gener, 1.000

Tecnical i SMC apropen a Manresa la nova indústria 4.0

Tecnical i SMC apropen a Manresa la nova indústria 4.0

Un centenar de persones d´una cinquantena d´empreses de la Catalunya central assisteixen a una...

Manresa serà una de les ciutats pilot en un projecte europeu de gestió de residus

Manresa serà una de les ciutats pilot en un projecte europeu de gestió de residus

El CTM coordina a Catalunya un pla subvencionat per la UE que aplega 24 municipis europeus

La pensió és l´únic ingrés que tenen 7 de cada 10 jubilats a Espanya

La pensió és l´únic ingrés que tenen 7 de cada 10 jubilats a Espanya

La despesa mitjana mensual dels pensionistes espanyols se situa en 953 euros

Enllaços recomanats: Premis cinema