Les exportacions catalanes creixen el 2% i ja són el 25,4% de les de tot l'estat

Les empreses de Catalunya aconsegueixen unes vendes a l'exterior de 32.540 milions d'euros durant el primer semestre de l'any

22.08.2016 | 07:34

Les exportacions de les empreses catalanes han arribat a la xifra de 32.540 milions d'euros el primer semestre d'aquest 2016. Aquesta xifra suposa el 2% més que el mateix període de l'any anterior, la qual cosa equival a més del 25,4% del total de les vendes a l'exterior de tot l'estat espanyol.
Aquestes últimes dades facilitades pel ministeri d'Economia i Competitivitat revelen que els sectors que actuen com a tractors de les vendes a l'exterior de Catalunya són els productes químics i els béns d'equip.
Així, les exportacions de productes químics han arribat a la xifra dels 8.620 milions d'euros (el 26,5% del total de les exportacions catalanes i amb un creixement de l'1,4% en ritme interanual) i les de béns d'equip se situen en els 6.170 milions (amb una pujada interanual del 15,8%).
El departament d'Empresa de la Generalitat de Catalunya va destacar ahir, en un comunicat, que el creixement de les exportacions catalanes ha estat superior al de la mitjana de la Unió Europea (-0,8%) i de països com Alemanya (+1,5 %), França (-1,2%) i Regne Unit (-5,3%).
Per demarcacions, les exportacions de la província de Barcelona han arribat a un valor de 25.801 milions. Aquesta dada suposa un increment del 3% en comparació amb l'any anterior; a la província de Tarragona les vendes a l'exterior han suposat 3.491 milions, amb la qual cosa hi ha hagut un retrocés del 4,2%; a Girona, 2.420 milions, amb el 0,9% de creixement; i a la demarcació de Lleida, 826,6 milions, amb el 3,4% més en comparació amb l'any passat.
Respecte al mes de juny del 2016, les exportacions catalanes han crescut el 2,6% en termes interanuals fins arribar als 5.812 milions d'euros, la xifra més elevada de la sèrie històrica en un mes de juny.
Per sectors, destaca el comportament dels béns d'equip (que han crescut el 23,9%) i l'automòbil (+5,8%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

El manifest presentat denuncia "fenòmens alarmants que requereixen respostes contundents"

Enllaços recomanats: Premis cinema