La cadena d'electrodomèstics Miró, amb seu a Martorell i actualment propietat del grup d'inversor suís Springwater, ha plantejat la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar els 339 treballadors de la plantilla, segons una carta que els responsables de la firma van enviar ahir al comitè d'empresa i que ahir mateix va publicar el diari digital Economía digital. Aquest expedient és un pas més en el concurs de creditors en el qual es troba immersa l'empresa, tal com ja va publicar Regió7 el passat 3 d'agost.

La carta està signada a Martorell aquest mateix dimarts, 23 d'agost, i s'especifica que l'expedient de regulació s'emmarca en el concurs de creditors que s'ha presentat davant dels jutjats mercantils de Barcelona. Segons s'especifica a la missiva, els únics treballadors que podrien quedar exempts de la mesura són els de les botigues de la cadena d'electrodomèstics que es poguessin vendre a tercers mentre dura el concurs de creditors en el qual està immersa l'empresa.

En funció del que estableix l'Estatut del Treballador, abans d'iniciar el procediment d'acomiadament col·lectiu hi ha d'haver un termini de consultes amb els representants legals dels treballadors de com a màxim un mes per intentar evitar-ne o pal·liar-ne les conseqüències. Aquest és el segon procés concursal, l'antiga suspensió de pagaments, que viu l'empresa des del 2014, quan va ser adquirida pel fons d'inversió suís Springwater.

Regió7 va contactar ahir amb treballadors de Miró que asseguraven que encara no han rebut cap comunicació per part de l'empresa al respecte.

La cadena d'electrodomèstics té la seva seu a Martorell, i a la Catalunya Central té una botiga a Manresa, en la qual treballen un total de sis persones, i també té establiments a Berga, Igualada i Abrera.

Aquest expedient de regulació d'ocupació per al conjunt de la plantilla arriba després que el passat mes de juny la cadena ja en presentés un altre per acomiadar 129 empleats. Es tractava d'un ERO per tal de centrar l'activitat de la firma a Catalunya i que li havia de permetre portar a terme un nou pla estratègic per al període 2016-2018 que finalment no podrà ser realitat.