El Tresor Públic espanyol va col·locar ahir un total de 3.305,1 milions d'euros en lletres a uns venciments de tres i nou mesos, que van sortir a un interès encara més negatiu que en la subhasta prèvia i que suposa que l'estat espanyol continua cobrant més als inversors per comprar aquest tipus de deute.

Del total dels 3.305,1 milions d'euros col·locats en la subhasta que va tenir lloc ahir al matí, la major part, 2.885,1 milions, han correspost a les lletres a nou mesos, que s'han adjudicat a un interès negatiu del -0,253%, una taxa encara més baixa que el -0,206% que va marcar en la licitació prèvia (juliol), quan s'ha situat en mínims històrics.

Pel que fa a la resta del deute, altres 420 milions d'euros s'han adjudicat en lletres a tres mesos, amb un interès marginal negatiu del -0,346%, també més negatiu que el -0,321% aplicat el passat 19 de juliol.

La rendibilitat de les lletres emeses per l'estat espanyol a tres mesos va tocar el seu mínim històric el mes de maig, quan l'interès marginal s'ha situat a un tipus negatiu del 0,385%.

Els inversors consultats per Efe ja preveien que la licitació d'ahir se saldarà amb un menor cost per al Tresor, tenint en compte la millora que ha experimentat els últims dies el mercat de deute sobirà, en el qual la prima de risc nacional va aconseguir baixar dels 100 punts bàsics per primera vegada des d'abril del 2015.

I això, després que el rendiment del bo a deu anys toqués dijous passat un mínim històric en el 0,916%.

D'aquesta manera, la subhasta d'ahir va ser ser la primera que Espanya porta a terme des que el bo de referència va tocar nivells mínims mai vistos i, a més, serà l'última prevista al calendari oficial d'agost.

La subhasta d'ahir al matí va tenir una acollida positiva entre els inversors que van sol·licitar 7.761,2 milions d'euros en lletres, de manera que la ràtio de cobertura ?-la diferència entre el que demanen i el finalment sol·licitat- va ser de 2,3 vegades.