El nombre de persones de 55 a 64 anys que utilitzen Internet a Catalunya va augmentar el 14% durant el 2015, per la qual cosa s'ha traslladat la ratlla de la divisió digital per qüestió d'edat a partir dels 65 anys, segons va informar ahir el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) en un comunicat.

Serà en el col·lectiu dels més grans de 65 anys en el qual "caldrà centrar la difusió i l'activitat formativa en l'àmbit digital de les institucions públiques", segons va apuntar el CTESC en un comunicat que inclou la seva memòria anual i que es va fer públic ahir.

L'accés a Internet de banda ampla de les llars continua creixent, segons dades del capítol "Societat del coneixement" de la Memòria Socioeconòmica i Laboral de Catalunya 2015, elaborada pel Consell de Treball, Econòmic i Social. Segons el treball, aquesta creixent implantació del dividend digital ha facilitat que en aquests moments quatre de cada cinc persones a Catalunya es connectin a Internet com a mínim un cop a la setmana.

En aquest últim any, les formes de connexió a la xarxa que més han augmentat són la del telèfon intel·ligent, que s'estén del 52,9% al 62,8% dels habitatges, i el cable o fibra òptica, que ha passat de l'11,6% al 20,4%)

El CTESC també ha indicat que, segons el seu treball, encara es mantenen "les dificultats per estendre l'ús del comerç electrònic entre la ciutadania", que continua sent inferior al de la mitjana de la Unió Europea (UE). Malgrat això, segons apunta l'estudi, més de 2,7 milions de catalans han portat a terme almenys una compra a través del comerç electrònic, especialment serveis relacionats amb el turisme, roba i material esportiu i entrades d'espectacles.

En canvi, el CTESC ha apuntat que l'ús de l'administració electrònica, "un altre aspecte rellevant de l'Agenda Digital Europea", és superior a Catalunya que a la resta de la Unió Europea.