A final del mes de juliol passat, els ciutadans espanyols tenien, encara, 1.646 milions d'euros en monedes i bitllets de pessetes sense canviar, un milió d'euros menys que el mes de juny, segons les dades provisionals publicades pel Banc d'Espanya. N'hi ha en mans de nostàlgics que es resisteixen a canviar-les pels bitllets i monedes d'euros, d'altres es consideren perduts, però quan es troben es canvien a euros i altres estan en mans d'estrangers o col·leccionistes professionals.

Els bitllets de pessetes sense canviar sumaven el juliol 846 milions d'euros, davant dels 847 del juny i els 855 del juliol del 2015. De la mateixa manera, el juliol quedaven encara sense canviar 800 milions en monedes de les antigues pessetes, el mateix import que un mes abans, però dos milions menys que el mateix període del 2015.

L'import total en monedes i bitllets de pessetes que encara no s'han canviat a l'estat espanyol (1.646 milions d'euros) supera la capitalització borsària d'algunes companyies de l'Íbex 35 com la cadena NH Hotels (1.400 milions d'euros).

L'1 de març de l'any 2002, l'estat espanyol va abandonar definitivament la pesseta després de 133 anys d'ús i el país es va veure obligat a efectuar tots els seus pagaments en euros, com la resta d'estats de la unió monetària europea.

Els que aleshores posseïen pessetes van poder canviar-les per euros a les oficines de bancs i caixes fins al 30 de juny d'aquell any i, a partir de llavors, només accepta canvis de l'antiga moneda el Banc d'Espanya.