El comerç al detall ha incrementat les seves vendes a Catalunya l'1,9% durant el mes de juliol en relació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades que va publicar ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE) a través d'un comunicat.

Aquest increment de les vendes al detall també ha anat acompanyat d'un augment dels llocs de treball que ha creat el sector. En concret, l'ocupació en el comerç menudista també ha augmentat l'1,8% interanual a Catalunya durant el mes de juliol.

Al conjunt de l'Estat espanyol, l'Índex de Comerç Menudista del juliol mostra que les vendes a preus constants han registrat una variació del 3,1% respecte al juliol del 2015, cosa que representa una baixada de 2,8 punts en relació amb el mes anterior.

L'índex d'ocupació en el sector del comerç menudista a tot l'Estat presenta al juliol una variació de l'1,7% respecte al mateix mes del 2015. Aquesta taxa és una dècima inferior a la registrada al juny, tot i que assenyala, com en el cas de Catalunya, que l'increment de vendes del sector va acompanyat de la creació d'ocupació.

La variació mensual de l'índex general del comerç menudista (ICM) a preus constants entre els mesos de juliol i juny, eliminant els efectes estacionals i de calendari, és del 0,5% al conjunt de l'Estat. Aquesta taxa és 1,2 punts inferior a la del mes anterior.

L'índex general, sense comptabilitzar les vendes de les estacions de servei, registra una taxa mensual positiva del 0,4%.

Per productes, l'apartat d'alimentació puja el 0,7%, i la resta d'epígrafs del comerç menudista registren un augment del 0,2%. Si es desglossa aquest últim per tipus de producte, l'equip de la llar i l'apartat d'altres béns són els que presenten taxes positives (totes dues amb el 0,3%).

D'altra banda, les grans cadenes (1,0%) comercials presenten la taxa mensual de creixement més alta. Per la seva banda, les grans superfícies (-0,1%) són l'únic tipus de negoci de distribució que registra la taxa mensual negativa.

L'índex general de les vendes del sector, sense incloure-hi les estacions de servei i corregit dels diferents efectes estacionals i de calendari, registra una variació anual del 4,6% al juliol. Si es desglossen aquestes vendes per tipus de productes, l'alimentació manté un increment del 0,5% i la resta puja el 6,8%.