La compravenda d'habitatges creix el 19,10% interanual durant el segon trimestre

El descens acumulat des del 2007baixa al 26% i "el camí de canvi" es consolida , segons els registradors

30.08.2016 | 07:34

La compravenda d'habitatges ha crescut el 19,10% durant el segon trimestre de 2016 a Catalunya en relació amb el mateix període de l'any anterior, segons l'informe Estadística Registral Immobiliària que va publicar ahir el Col·legi de Registradors.
L'habitatge d'obra nova ha disminuït en l'11,61% interanual el nombre de compravendes, mentre que els habitatges usats han crescut el 25,90% durant el segon trimestre.
En relació amb el primer trimestre, el nombre de compravendes ha incrementat el 8,95%, tenint en compte que les transaccions d'immobles nous ha caigut el 0,31%, mentre que les compravendes d'habitatges usats ha crescut el 10,46%.
Al conjunt de l'estat, el preu mitjà de l'habitatge va pujar el 7,5% en el segon trimestre de l'any respecte al mateix període del 2015, mentre que les vendes es van disparar el 23,7%, fins a les 107.838 operacions inscrites en els registres de la propietat. Respecte al primer trimestre de l'exercici, la compravenda de cases ha augmentat el 8,5% i el preu el 2,2%.
Per als registradors, amb aquests increments de preus es continua suavitzant el descens acumulat des del 2007, que baixa al 26%, i es consolida "el camí de canvi de tendència iniciat el 2014", també pel que fa al nombre de transaccions. A més, després d'un llarg període en mínims històrics, les transaccions sobre habitatge nou han acumulat dos trimestres consecutius amb pujades intertrimestrals (0,8%). Al mercat de segona mà, l'augment va ser del 10,3% respecte al primer trimestre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Sant Vicenç celebra la Setmana per a l'Ocupació amb el lema «Actitud positiva en la recerca de feina»

A partir del proper dilluns i fins al divendres dia 27, Sant Vicenç de Castellet programa...

La CE investiga l'automoció alemanya per un presumpte càrtel

La Comissió Europea va anunciar ahir que ha dut a terme una inspecció en una...

L'economia del bé comú en l'àmbit rural, en una jornada de l'Escola Agrària

L'Escola Agrària de Manresa organitza una jornada tècnica sobre «Economia del...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema