BBVA i Catalunya Banc van informar ahir que, després d'obtenir l'autorització del ministeri d'Economia i haver complert els tràmits establerts a la llei, havien atorgat ahir mateix l'escriptura de fusió per la qual la primera entitat absorbirà la segona.

En sengles fets rellevants remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, les dues entitats van assegurar que es preveu que la citada escriptura de fusió s'inscrigui al Registre Mercantil de Biscaia el proper dia 9, "amb prèvia constància de la inexistència d'obstacles registrals a la fusió en el Registre Mercantil de Barcelona".

El dia en què quedi inscrita l'escriptura de fusió al Registre Mercantil de Biscaia, les accions de Catalunya Banc quedaran automàticament extingides i es canviaran per accions de BBVA. En el canvi, els accionistes de Catalunya Banc diferents de BBVA rebran 1 acció de BBVA per cada 10 títols de l'entitat catalana. Aquest canvi s'atendrà mitjançant el lliurament d'accions en autocartera del BBVA.

Les dues entitats van informar que dels 1.978.783.178 d'accions en les quals està dividit el capital social de Catalunya Banc, no seran canviats 1.947.166.809 d'accions de l'entitat que té el BBVA, que representen aproximadament el 98,40 % del capital social de la catalana. Tampoc seran canviats els 13.883.711 d'accions de les quals Catalunya Banc és titular en règim d'autocartera, representatives, aproximadament, del 0,70 % del seu capital social. Així, el número d'accions canviades per accions de BBVA serà de 17.732.658.

Catalunya Banc, que opera amb la marca comercial CatalunyaCaixa, forma part de BBVA des de l'abril del 2015, quan es va tancar l'operació de compra anunciada nou mesos abans.