El Fons Monetari Internacional (FMI) va alertar ahir de la debilitat del creixement de l'economia mundial i de les "dinàmiques negatives" que es preveuen a llarg termini, i va instar els països del G-20, en vigílies de la cimera que se celebra a la ciutat xinesa de Hangzhou, a prendre mesures sobre aquesta qüestió.

El Fons va publicar un informe en què alerta que les dades recents "mostren una activitat feble, un increment més lent del comerç i una molt baixa inflació", fet que apunta a un "ritme de creixement mundial aquest any fins i tot més modest" de l'esperat. Els riscos associats a aquest feble creixement són una reducció més gran dels incentius per invertir i una "desacceleració del comerç", segons l'FMI. Així mateix, s'adverteixen una sèrie de "dinàmiques negatives" a llarg termini per al creixement, com l'envelliment de la població, el baix increment de la productivitat i una "ansietat creixent sobre la globalització".

Fonamentalment pels efectes de la victòria del sí en el referèndum sobre el Brexit, pel qual es va decidir la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, el Fons va rebaixar al juliol una dècima les seves perspectives de creixement mundial per al 2016 i el 2017, que van quedar en el 3,1% i el 3,4%, respectivament.