L'inspector del Banc d'Espanya José Antonio Casaus va assegurar ahir davant del jutge de l'Audiència Nacional que investiga la sortida a borsa de Bankia que l'entitat era "inviable", encara que va admetre que aquesta comptava amb provisions per fer front a deterioraments.

Segons van explicar a Efe fonts jurídiques, Casaus va reiterar el que ja va declarar davant del jutge Fernando Andreu el juliol del 2014, al mateix temps que es va desmarcar en part de la línia seguida per la resta de testimonis del Banc d'Espanya que han passat davant del jutge.

Representants de l'organisme i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) van defensar durant l'última setmana de juliol el seu paper durant el procés de sortida a borsa, i va recalcar que l'entitat disposava de provisions de sobres, cosa que sí que va admetre l'inspector, segons van relatar fonts jurídiques. Però Casaus va insistir ahir que Bankia "era una màquina de perdre diners", segons va relatar l'advocat que exerceix l'acusació popular, Andrés Herzog, en representació de la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC).

En un informe datat el desembre del 2010, va explicar Casaus, es va advertir a la direcció del Banc d'Espanya "de la inviabilitat de tot el grup", i que la sortida a borsa no era una solució per als problemes de l'entitat, que eren "molt greus".

En el seu moment, va assenyalar l'inspector, es va advertir del perill que l'entitat fos nacionalitzada, com va passar, "després d'ocasionar importantíssimes pèrdues als inversors".