Moody's considera que l'estancament polític a Espanya eleva el risc econòmic i fiscal del país

10.09.2016 | 07:37

L'agència de qualificació Moody's creu que l'estancament polític d'Espanya, després de la fallida sessió d'investidura de la setmana passada, augmenta el risc d'unes terceres eleccions però, a més, debilita les perspectives de reformes macroeconòmiques i fiscals.
En un informe, Moody's assenyala que, tot i que fins ara l'economia ha estat "resistent" a la paràlisi legislativa, l'absència continuada d'un govern està "soscavant" la capacitat d'Espanya per complir els seus objectius fiscals.
L'agència de qualificació de riscos, que manté el ràting del deute d'Espanya a Baa2 amb perspectiva estable, subratlla que la falta de suports del PP a l'última sessió d'investidura perllonga l'estancament polític, i anticipa una molt possible tercera cita electoral.
A més, l'agència de qualificació sosté que els costos econòmics i fiscals que es deriven del buit polític estan augmentant pel que és previsible un debilitament del creixement i una rebaixa del rendiment fiscal de cara al 2017.
Moody's reconeix que Espanya ha tingut "un respir" de la Comissió Europea, amb un nou camí fiscal que atorga dos anys addicionals al país, fins al 2018, per corregir el dèficit, si bé considera que aquest any no aconseguirà assolir l'objectiu revisat del 4,6 % del producte interior brut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

805 empreses traslladen la seu social fora de Catalunya des de l'1 d'octubre

Més d'un centenar de companyies fan el canvi en un sol dia

Hochtief presenta una contraopa sobre Abertis i ofereix 18,76 euros per acció, un 13,7% més que Atlantia

Hochtief presenta una contraopa sobre Abertis i ofereix 18,76 euros per acció, un 13,7% més que Atlantia

La filial alemanya d'ACS també ofereix la possibilitat d'intercanviar accions

Quatre exdirectius de la CAM són condemnats a penes de fins a 4 anys

El jutge envia els banquers a presó per «distorsionar» els estats comptables entre el 2010 i el 2011

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema