L'Ajuntament de Manresa ofereix subvencions a les empreses perquè contractin joves menors de 25 anys que han participat en el programa "Joves per l'Ocupació", coordinat pel Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO). En total, 42 joves han rebut formació en diferents especialitats professionals els darrers mesos.

El treball formatiu als joves s'ha orientat en les professions d'auxiliar de magatzem i comerç (principis d'emmagatzematge, tècniques comercials i de marxandatge, aparadorisme); ajudant de restaurant, cuina i sala (servei de barra i de sala, preparacions culinàries bàsiques); gestor de magatzem (operacions d'emmagatzematge, transport i aprovisionament de punts de venta- distribució i gestió i política d'estocs) i instal·ladors en fibra òptica (instal·lació de telefonia i xarxes locals, diferents tipus d'instal·lacions en telecomunicacions i el seu manteniment).

La col·laboració amb el teixit empresarial és a través de l'acolliment durant un mes de joves en pràctiques o bé formalitzant contractes subvencionats als participants del programa. La durada d'aquests ha d'ésser de mínim sis mesos i de mitja jornada; la quantia subvencionable és equivalent al salari mínim interprofessional que financia el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, i la data màxima per contractar és l'1 d'octubre del 2016. A més a més, aquests contractes poden gaudir de bonificacions (que poden arribar al 100%) a les quotes empresarials de la Seguretat Social que es preveuen dins de Garantia Juvenil.