El BBVA i Catalunya Banc van inscriure ahir al Registre Mercantil de Biscaia l'escriptura de fusió per absorció de l'entitat catalana per part del banc que presideix Francisco González, segons un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Ara, després d'haver quedat inscrita la citada escriptura, les accions de Catalunya Banc quedaran automàticament extingides i es canviaran per accions del BBVA.

En el canvi, els accionistes de Catalunya Banc diferents del BBVA rebran 1 acció del BBVA per cada 10 títols de l'entitat catalana. Aquest canvi s'atendrà mitjançant el lliurament d'accions a autocartera de l'entitat que presideix Francisco González.

Les dues entitats van informar que de les 1.978.783.178 accions en les quals està dividit el capital social de Catalunya Banc, no seran canviades 1.947.166.809 accions de l'entitat que té el BBVA, que representen aproximadament el 98,40 % del capital social de la catalana. Tampoc seran canviades les 13.883.711 accions de les quals Catalunya Banc és titular en règim d'autocartera, representatives, aproximadament, del 0,70 % del seu capital social. Així, el nombre d'accions canviades per accions del BBVA serà de 17.732.658.

Catalunya Banc, que opera amb la marca comercial CatalunyaCaixa, forma part del BBVA des de l'abril del 2015, quan es va tancar l'operació de compra anunciada nou mesos abans. El BBVA va explicar ahir que preveu que dimecres que ve els accionistes de l'entitat catalana tinguin a la seva disposició les accions del banc entregades en canvi.