Criteria Caixa i Repsol vendran el 20% de Gas Natural a Global Infrastructure Partners (GIP) per 3.802 milions d'euros. L´entitat financera i la petroliera es desfaran cadascuna del 10% del capital social de Gas Natural. L´acord permetrà a Criteria Caixa mantenir-se com a accionista principal de la gasística amb una participació del 24,4%. Amb la venda, la firma financera ha aconseguit una plusvàlua de 218 milions d'euros. El seu president, Isidre Fainé, s'ha mostrat "satisfet" per la continuïtat del projecte de Gas Natural gràcies a la incorporació de GIP a l'accionariat. Fainé ha destacat el reforç "valuós" del nou company de viatge per fer front als reptes de la companyia.

Com a conseqüència d'aquest acord de compravenda, Criteria Caixa, Repsol i GIP han acordat que la representació al consell serà proporcional a la participació que es mantingui a la societat, és a dir, quatre consellers per a Criteria, tres per a Repsol i tres per a GIP. La resta de consellers correspon a un executiu i sis independents.

Global Infrastructure Partners (GIP) és un fons d'infraestructures independent que inverteix en països de l'OCDE i en determinats països emergents. GIP planifica inversions a llarg termini tant en actius individuals, com en carteres d'actius o en companyies relacionades amb les infraestructures, principalment en sectors com energia, recursos naturals, transport, distribució d'aigua i tractament de residus. GIP té la seu central als EUA.