BBVA i CatalunyaCaixa han acabat "amb èxit" el seu procés d'integració, per la qual cosa els clients d'aquesta segona entitat ja poden contractar tots els serveis i productes de BBVA, segons va informar ahir el banc en un comunicat.

Els últims dies, les dues entitats han resolt les qüestions tècniques i informàtiques d'unificació i els usuaris ja poden operar tant a BBVA com a CatalunyaCaixa.

Amb aquesta integració, la xarxa comercial tindrà 967 oficines a Catalunya (21 de les quals a les capitals de les comarques centrals, segons l'entitat) i BBVA, amb el 25% de quota de mercat i 2,6 milions de clients a Catalunya, incrementarà la seva cobertura de xarxa el 18% als clients de CatalunyaCaixa i el 38% als seus. D'altra banda, la xarxa de caixers augmentarà el 61% en el cas de CatalunyaCaixa i el 40% en el de BBVA. L'entitat destaca que continua present en el 100% de les poblacions amb més de 8.000 habitants.

BBVA va començar a afermar la seva presència a Catalunya a través la integració d'Unnim Banc i es consolida ara amb CatalunyaCaixa, amb la qual cosa a més s'implica la Fundació Antigues Caixes Catalanes. Els últims quatre anys, BBVA ha duplicat el seu nombre d'oficines a Catalunya, una zona que representa el 30% del seu negoci a Espanya.

La integració de CatalunyaCaixa implica una nova estructura organitzativa, amb una seu per donar servei als usuaris de Barcelona i la seva zona metropolitana, a la seva antiga seu, i una altra per als clients de la resta de Catalunya, a Terrassa.