L'FMI elevarà les previsions per a Espanya per al 2016

El fons considera que la manca de govern i la incertesa política
no estan causant un "impacte negatiu" en l'economia estatal

16.09.2016 | 00:00

El Fons Monetari Internacional (FMI) no veu "impacte negatiu" sobre l'economia espanyola tenint en compte la incertesa política per la perllongada absència d'un govern amb plenes funcions, i ahir va apuntar que "elevarà" les previsions de creixement per al 2016 per sobre del 2,6 % anticipat el juliol.
"El PIB real el segon trimestre de l'any ha estat més fort del que s'esperava a Espanya, això serà reflectit en les projeccions revisades que es presentaran a la reunió anual de l'FMI d'octubre", va indicar Gerry Rice, portaveu de la institució, en roda de premsa.
Preguntat sobre la incertesa a Espanya, que podria celebrar les terceres eleccions en un mateix any per la incapacitat de les forces polítiques per formar govern, Rice va subratllar que "no estem veient en aquest moment evidència d'un impacte negatiu en el creixement". "Creiem que la forta recuperació econòmica continua, recolzada en passades reformes i en alguns vents externs favorables", va afegir el portaveu del fons.
Les previsions de juliol passat del Fons Monetari Internacional situaven el creixement estimat d'Espanya en el 2,6% per a aquest any i el 2,1% per al 2017. La institució sí que apunta, però, a un gradual alentiment del creixement si no es prenen més mesures en el futur.
"A mitjà termini hem pronosticat que el creixement es moderi cap al seu potencial d'entorn del 1,5%, ja que segueix restringit per un feble creixement de la productivitat, l'alt endeutament en alguns sectors i un elevat atur estructural", va assenyalar Rice.
L'FMI celebrarà al començament del proper mes d'octubre la seva reunió anual, en la qual presentarà les seves noves projeccions globals i reunirà els principals líders econòmics per discutir els desafiaments globals, en un moment, en conjunt, de feble creixement, més desigualtat econòmica i renovades crides al proteccionisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Façana de Gear Solutions de Sant Fruitós de Bages, ahir
L'antiga Pujol Muntalà negocia un expedient per tancar la producció

L'antiga Pujol Muntalà negocia un expedient per tancar la producció

Gear Solutions pretén acomiadar 65 dels 72 treballadors i mantenir el departament comercial

Seat posposa l'anunci del nom del seu nou SUV per la situació política

Seat ha posposat la data en la qual farà públic el nom del seu nou SUV (tot terreny...

Sánchez Ortega defensa davant del jutge la seva gestió a Abengoa

L'exconseller delegat d'Abengoa Manuel Sánchez Ortega va defensar ahir a l'Audiència...

Els desnonaments cauen el 6% a Catalunya fins al juny

Els desnonaments cauen el 6% a Catalunya fins al juny

El primer semestre, 7.353 famílies i particulars han perdut l'habitatge

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema