La candidata de Junqueras renuncia a l'Agència Tributària pels recels de la CUP

La formació anticapitalista relaciona Olga Tomàs amb la trama de les ITV d'Oriol Pujol

20.09.2016 | 00:00
Olga Tomàs havia estat proposada per Economia per dirigir l´ATC
Olga Tomàs havia estat proposada per Economia per dirigir l´ATC

Olga Tomàs, la persona proposada pel departament d'Economia la setmana passada per substituir Teresa Ribas com a directora de l'Agència Tributària de Catalunya, ha fet marxa enrere i ha renunciat a dirigir l'organisme davant els recels de la CUP, en el que és la segona renúncia a aquest càrrec clau en el termini d'una setmana.
En un comunicat, el departament d'Economia de la Generalitat, que el 12 de setembre passat va anunciar la designació de Tomàs com a nova directora d'aquest organisme, va atribuir ahir la seva renúncia a "raons personals, després de constatar que el seu futur nomenament no genera el consens necessari per assumir aquesta responsabilitat".
El 14 de setembre, en la compareixença del secretari d'Hisenda del Govern, Lluís Salvadó, davant el Parlament, la diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant va demanar a Salvadó que la designació de la direcció de l'ATC fos "transparent" i "pública", i fins i tot va reclamar un "concurs públic" per evitar episodis del passat com l'elecció de la direcció de l'Oficina Antifrau, va dir. Diumenge, la CUP del Pallars va fer públic un comunicat en el qual denunciava "pudor a corrupció" en el nomenament d'Olga Tomàs, a la qual relacionava amb la trama de les ITV, per treballar directament amb càrrecs com Oriol Pujol, assegurava. La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, es va fer eco ahir d'aquesta notícia en el seu compte de Twitter i va afegir: "La CUP del Pallars destapa qui pot estar al capdavant de l'Agència Tributària Catalana. I no és la més convenient, és clar".
Ahir al matí, el departament d'Economia va aclarir en una nota que Tomàs "continuarà treballant a l'Agència, desenvolupant el càrrec que exerceix actualment com a coordinadora territorial d'oficines de gestió tributària a l'ATC i que té entre les seves competències el desplegament territorial d'aquest ens". La nota afegia que el Govern proposarà un nou director per a l'ATC "en les pròximes setmanes". De fet, Tomàs no havia estat nomenada encara formalment pel Govern, encara que sí designada per ocupar aquest càrrec.
El Govern i la CUP estan en plenes negociacions del projecte de llei dels pressupostos catalans del 2017, després que el Govern no pogués tirar endavant els del 2016 pel veto de la CUP.
La renúncia de Tomàs suposa un nou contratemps per al Govern en el seu projecte de desplegament de l'Agència Tributària Catalana, ja que l'actual directora de l'ATC, Teresa Ribas, ha deixat aquest organisme per iniciar una nova etapa professional a l'Ajuntament de Barcelona, com a gerent de l'Institut Municipal d'Hisenda.
El Govern té des d'ara fins a final de mes per trobar un nou director de l'ATC, un organisme que és la base de la futura Hisenda pròpia catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Rodrigo Rato i Miguel Blesa, ahir, en l'inici del judici
Els usuaris de les targetes black neguen la validesa de les despeses imputades

Els usuaris de les targetes black neguen la validesa de les despeses imputades

Blesa i Rato al·leguen que Bankia, BFA i el FROB no els poden acusar de pràctiques que els són...

Mahou San Miguel preveu exportar fins un 20% de la facturació el 2018

Mahou San Miguel preveu exportar fins un 20% de la facturació el 2018

Per aconseguir-ho, el grup preveu adquirir una companyia cervesera a l'estranger

La pensió mitjana a Catalunya creix un 2% al setembre fins als 940 euros

La pensió mitjana a Catalunya creix un 2% al setembre fins als 940 euros

L'import mitjà de les pensions a Catalunya ha crescut un 2% aquest setembre respecte al mateix mes...

La producció d´automòbils registra el millor mes d´agost

La producció d´automòbils registra el millor mes d´agost

Les 17 fàbriques de vehicles de l'estat espanyol tancaran l'any amb 2,8 milions d'unitats

Enllaços recomanats: Premis cinema