La Fundació de Caixes d'Estalvis (Funcas) preveu que el dèficit públic es desviï cinc dècimes el 2017, fins al 3,6% del PIB i urgeix mesures específiques i sostingudes en el temps per frenar l'alça del deute públic i la taxa de atur, que seguirà prop del 20% els dos propers anys.

L'informe de previsions de Funcas per al 2016 i 2017 indica que els principals reptes seran l'atur i el deute públic, ja que es trigaran 4 anys fins que la taxa d'ocupació baixi al 14% i el deute públic s'estabilitzi en el 100% del PIB.

El director general de Funcas, Carlos Ocaña, i el director de Conjuntura Econòmica de l'entitat, Raymon Torres, avisen que la "paràlisi política" i la manca de govern farà que la pròrroga dels pressupostos del 2016 tinguin conseqüències sobre l'economia i la seva recuperació.

"No es poden ajornar indefinidament les decisions econòmiques i es necessita un govern amb capacitat per dirigir la política econòmica", va incidir Ocaña, alhora que Torres indica que en absència de noves mesures la meta de dèficit públic del 3,1% del PIB marcada per Brussel·les per al 2017 s'incomplirà.