El Centre de Formació Pràctica de Manresa ja forma part de la xarxa de centre formatius Haas, multinacional nord-americana de referència en la fabricació de màquines de control numèric.

La consellera d´Educació de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha estat l´encarregada de tallar la cinta de l´espai que ocupen les dues màquines d´última generació que ha adquirit el CFP a Haas. La nova maquinària ha suposat una inversió de 200.000 euros. El centre manresà és el segon de l´Estat espanyol que forma part de la xarxa formativa de Haas que compta amb diferents centres associats arreu del mon.

La inauguració ha tingut lloc aquest matí i ha comptat amb la presència de la consellera d´Educació de la Generalitat Meritxell Ruiz, que ha posat el centre de formació com a exemple de la col·laboració público-privada. Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Manresa i de la Fundació Lacetània, Pere Casals, ha destacat que la incorporació del CFP a la xarxa de Haas, que aportarà "metodologia" i "saber fer" al centre formatiu manresà.

El responsable de HTEC Educational, Simon Vanmaekelbergh, per la seva banda, ha resaltat que "ara és un bon moment per estudiar en l´àmbit tecnològic" i que amb la incorporació del CFP a la seva xarxa, s´ofereix als joves una formació que permetrà fer "una fabricació de qualitat" que rebertirà en la "prosperitat de Catalunya".