La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, va ser l'encarregada d'inaugurar, ahir al matí, l'espai HTEC a les instal·lacions del CFP al Palau Firal, que acaba d'incorporar maquinària d'última generació d'aquesta multinacional nord-americana, en la qual el centre ha invertit prop de 200.000 euros.

Precisament, la consellera va posar el CFP com a exemple de la col·laboració publicoprivada, que va considerar clau per tal de fer front als reptes a què s'enfronta el sector industrial, que es troba, segons va dir, a les portes d'una tercera revolució industrial. En aquest sentit, va assegurar que "la resposta als reptes que se'ns plantegen és l'educació, que ha d'estar basada en les tecnologies". Va afegir que "si Catalunya vol tenir un paper important, cal apostar per la formació", i va posar l'èmfasi que "cal potenciar la formació professional com a aposta de futur, en un país que necessita tècnics en l'àmbit industrial".

Per la seva banda, el president de la Fundació Lacetània, Pere Casals, va destacar la voluntat que el CFP traspassi els límits locals i sigui un referent en la formació a tot Catalunya. En aquest sentit, va destacar la importància de l'aliança amb HTEC, que aportarà "metodologia" i "saber fer" al centre formatiu. Precisament, la regidora d'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, va destacar que amb la inversió realitzada, el CFP fa "un nou salt endavant" per convertir-se en un "referent" en la formació en l'ús de màquines de control numèric.

També va intervenir en l'acte Gerard Guitart, gerent de Haas Espanya, que va remarcar que el CFP s'ha incorporat a la seva xarxa en un moment en què hi ha una elevada demanda de professionals en aquest sector.

Simon Vanmaekelbergh, coordinador de HTEC&Educational Partnership, d'origen belga i que va sorprendre tothom amb un discurs en català i pronunciat de forma gairebé impol·luta, va fer un símil entre el món futbolístic i l'empresarial tot remarcant que l'èxit va lligat a la disponibilitat de persones qualificades. Va recordar que l'atur és inferior a les zones on les persones estan més formades. De l'aliança amb el CFP va subratllar que "aquí proposem als joves una formació que ens donarà una fabricació de qualitat i que contribueix a la prosperitat de Catalunya".